Smørenipler uden gevind og sekskant.
Hvis du har været ude for at skulle skifte en smørenippel, som hverken har sekskant eller gevind, og har du undret dig, så kommer forklaringen her.Hvordan monteres den, og hvorfor anvendes denne type.?

ksa fra veteranforum forklarer:

Du skal bruge en dorn med et passende hul i midten, det skal være så dybt at dornen trykker på ansatsen på niplen. De er billigere og der skal ikke laves gevind.Hvordan afmonteres den.?

Jeg gjorde således:

Hammer og dorn og nogle små dask på nippelhovedet fra alle verdenshjørner, så gik den løs, og jeg kunne efterfølgende trække den hel ud med en stor papegøjetang.

Og jeg valgte at skifte til en nippletype med gevind:

Hullet var ca. 4,5 mm, og det borede jeg op til 5 mm og skar M6 gevind til den nye nippel, endda uden at gevindtappen knækkede.ksa fra veteranforum bekræfter:

Jeg må lige skrive igen da jeg blev helt ung igen, ved tanken om alle de nipler jeg bankede i Thyregod roeoptagere i 60erne.

Sikke en masse bøvl bøvl jeg har skabt.

Godt jeg forlod branchen i 1969.

Du havde valgt den helt rigtige måde til udtagning og at skifte til gevind er godt.

Glædelig jul og godt nytår fra Kristian

Tak til ksa.

Det er ikke så slemt endda, når man først ved, hvad man har med at gøre. :-)Venlig hilsen

Jakob fra VeteranforumLinks:Kilde til denne side: Smørenipler uden sekskantMed forbehold for fejl og mangler er denne side skænket til deling med Traktortips SVTK.dk 2016.

Mvh Jakob/175 svtk

Find ”Ret_og_Pligt” i Traktortips Menuen for at se mere.

Fremstillingsdato: 28/1-2016 - Opdateret: 23/2-2016